AMSTERDAM - Een albatros waarvan wordt aangenomen dat het de oudste nog levende wilde vogel is, heeft een gezond kuiken op de wereld gezet.

De laysanalbatros, die zeker 62 jaar oud is, heeft een ei uitgebroed in het Midway Atoll National Wilde Refuge, een beschermd natuurgebied op een klein eiland in de Stille Oceaan.

De moeder en het kuiken maken het goed, zo meldt de US Fish & Wildlife Service.

Geringd

De oude zeevogel werd voor het eerst geringd in 1956 toen ze een ei aan het uitbroeden was. Aangezien albatrossen pas na vijf jaar geslachtsrijp zijn, is ze de zestig nu al enige jaren gepasseerd. Dat maakt haar de oudst bekende wilde vogel ter wereld.

Het is al het zesde jaar op rij dat de vogel, die de koosnaam Wisdom heeft gekregen, in het Midway Atoll National Wilde Refuge is gesignaleerd met een kuiken. 

Dertig kuikens

Een albatrosvrouwtje legt gemiddeld één ei per jaar, maar de vogels nemen af en toe ook een jaartje vrij van het broeden. 

Biologen van de US Fish & Wildlife Service verklaren op CBC News dat Wisdom tijdens haar leven waarschijnlijk meer dan dertig kuikens heeft grootgebracht.