'Horecapersoneel sneller alcoholist'

AMSTERDAM - Jong horecapersoneel heeft een grotere kans om alcoholist te worden, blijkt uit een studie dat dinsdag verscheen in het vakblad Scandinavian Journal of Public Health.

Volgens de Zweedse onderzoekers drinkt 63 procent van het personeel in bars, restaurants en hotels zorgwekkend veel.

Vooral jonge vrouwen in de horeca lopen gevaar alcoholist te worden, van deze groep drinkt 82 procent te veel alcohol. Bij mannen is dat 72 procent.

Risico

Voor deze studie werden ruim duizend inwoners van Zweden tussen de 18 en 59 ondervraagd. Daarvan werkten 579 mensen in de horeca, 434 proefpersonen hadden een andere baan.

Vooral de werknemers in de horeca bleken flink in te nemen, met name als ze onder de 30 waren. Dat bevestigt eerdere studies, die een makkelijke verkrijgbaarheid van alcohol als risico bestempelen.

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie