Zaterdag 20 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
.

TU Delft wordt 'makkelijker' voor studenten

AMSTERDAM - De Technische Universiteit Delft gaat haar studielast verminderen zodat studenten sneller afstuderen.
Door NU.nl

Dat schrijft de Volkskrant op donderdag.

De universiteit wil delen van vakken schrappen en sommige vakken zelfs helemaal laten verdwijnen, schrijft de krant. Ook mogen studenten een onvoldoende voor het ene vak met een voldoende voor het andere vak compenseren.

De studenten van de TU Delft gelden als langzaamste studenten van het land, schrijft de krant. Maar een kwart van de studenten zou in vier jaar tijd een bachelordiploma halen. Voor dit diploma staat eigenlijk drie jaar.

Vrees

Wouter Verbeek, vicevoorzitter van de Delftse studentenvakbond, is bang dat de studies "minder waard" worden. Bovendien zouden er "minder goede ingenieurs afstuderen, terwijl het bedrijfsleven juist zo tevreden is", aldus Verbeek.

Onderwijsdirecteur Aldert Kamp deelt de zorgen niet. "Het niveau gaat dan naar beneden. Maar de vraag is of je een slechte ingenieur bent als je voor één vak een 5 haalt", zegt Kamp in de Volkskrant.

Tweede Kamerlid Boris van der Ham heeft aangekondigd Kamervragen te gaan stellen over het besluit van de universiteit. Hij wil de staatssecretaris vragen om in overleg te treden met de TU Delft, om te voorkomen dat de aanpassingen een negatieve uitwerking hebben op de kwaliteit.


Lees meer over:
TU Delft

Aanbevolen artikelen