BAARN - Duitse mannen die seks hebben met hun partner zijn vaak met hun gedachten bij iemand anders.

Onderzoek toont aan dat 71 procent van de mannen aan een ander denkt terwijl hij seks heeft met zijn partner. In veel gevallen gaat het om een ex.

Dat blijkt uit onderzoek van Women's Health, meldt de Duitse krant Die Welt. Ook vinden veel mannen uit het onderzoek, 90 procent, hun ex-vrouw of –vriendin aantrekkelijker dan hun huidige partner.

Toch hoeven de vrouwen niet bang te zijn dat hun mannen daadwerkelijk vreemd gaan. Hoewel 61 procent van de ondervraagden zegt te flirten met andere vrouwen, gaat 'slechts' 19 procent ook echt vreemd.

Vrouwen

Denken mannen tijdens de seks aan een ander, vrouwen houden zich met hele andere dingen. Zo geven vrouwen aan dat zij vooral denken aan wat zij de volgende dag moeten doen. Het bekende 'boodschappenlijstjes-denken'.

Uit een onderzoek van sociaal psycholoog Johan Karremans van de Radboud Universiteit blijkt dat een deel van de mannen en vrouwen die vreemdgaan, minder controle hebben over het gebied in de hersenen dat de zelfregulering bepaalt. Wanneer dit gebied minder functioneert, flirten mensen meer en eerder, meldt Elsevier.

Volgens Karremans is het betreffende gebied in de hersenen wel te trainen door meditatie of door te oefenen met 'mindfulness', een bepaalde vorm van bewustzijn. Het maakt bij mannen of vrouwen met weinig zelfregulering niet uit of ze in een goede of slechte relatie zitten.