AMSTERDAM - Italiaanse wetenschappers hebben in Turkije waarschijnlijk het graf van de apostel Filippus ontdekt.

Het graf van Filippus is blootgelegd bij een opgraving in de historische stad Hierapolis door een onderzoeksteam van de Italiaanse archeoloog Francesco D’Andria.

De graftombe maakt deel uit van oude kerk die ook is opgegraven. Dat meldt de Amerikaanse nieuwssite Fox News.

Ruïnes

De wetenschappers zijn al lange tijd op zoek naar de overblijfselen van het graf. “We hebben jaren naar de tombe van St. Filippus gezocht”, aldus D’Andria.“We hebben de tombe nu eindelijk gevonden tussen de ruïnes van een kerk.”

De apostel Filippus trok volgens zijn legende na de dood van Jezus naar het westen van het huidige Turkije om daar te prediken.

Uiteindelijk werd hij tot de dood veroordeeld voor zijn preken. In Hierapolis is hij waarschijnlijk onthoofd of gekruisigd.

Verplaatst

Het graf van de apostel is volgens D’Andria pas in de Byzantijnse tijd verplaatst naar de kerk die nu is opgegraven. Hij vermoedt dat de plek van de opgraving in de toekomst zal uitgroeien tot een bedevaartsoord voor Christenen

Overigens is het graf nog niet geopend. Maar volgens de wetenschappers laten opschriften op de tombe er geen twijfel over bestaan dat Filippus daadwerkelijk in het graf ligt.