AMSTERDAM – De lengte van de wijsvinger en de ringvinger houden verband met de lengte van de penis bij mannen. Dat zou blijken uit onderzoek van Zuid-Koreaanse wetenschappers.

Een klein verschil in lengte tussen de wijsvinger en de ringvinger zou wijzen op een relatief lange penis. Dat meldt nieuwssite LiveScience naar aanleiding van een onderzoek aan Gachon University in Zuid-Korea.

De wetenschappers kwamen tot hun bevindingen door 144 mannen te onderzoeken die een urologische operatie ondergingen. Terwijl de patiënten buiten bewustzijn op de operatietafel lagen, brachten de onderzoekers hun vingerlengtes en penislengte in kaart.

Stijf

Het gemiddelde verschil tussen wijsvinger- en ringvingerlengte bleek 0,97 centimeter. Maar hoe kleiner dit verschil, hoe groter de lengte van de penis, zo beweren de wetenschappers. De resultaten van hun studie zijn gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift Asian Journal of Andrology.

De gemiddelde lengte van een slappe penis was 7,7 centimeter. Wanneer de penissen echter door de onderzoekers werden uitgestrekt, waren ze gemiddeld 11,7 centimeter lang. Overigens hadden alle mannen van tevoren toestemming gegeven voor het onderzoek.

Testosteron

De bevindingen zijn mogelijk te verklaren door de rol die testosteron speelt in de baarmoeder. De wetenschappers vermoeden dat het mannelijk hormoon invloed heeft op zowel de vorming van vingers als de penis. De precieze werking van het proces is echter nog onduidelijk.