AMSTERDAM – De vorm van de bovenlip houdt bij vrouwen mogelijk verband met het gemak waarmee ze een orgasme kunnen bereiken. Dat beweert een Schotse wetenschapper.

De zogenaamde tuberkel op de bovenlip van vrouwen verraadt mogelijk hoe gemakkelijk een vrouw een orgasme kan bereiken.

Hoe meer dit bobbeltje in het midden van de lip uitsteekt, hoe gemakkelijker een vrouw vaginaal zou kunnen klaarkomen.

Dat schrijft onderzoeker Stuart Brody van de University of the West of Scotland in het wetenschappelijk tijdschrift Journal of Sexual Medicine.

Masturbatie

De wetenschappers kwam tot zijn conclusie door 257 vrouwen te ondervragen over hun orgasmes. Uit de het onderzoek zou blijken dat vrouwen met prominente lip-tuberkel over het algemeen gemakkelijker kunnen klaarkomen door penetratie.

Brody kon geen verband aantonen tussen de vorm van de bovenlip en orgasmes door masturbatie.

Twijfels

De vraag is echter hoe betrouwbaar de studie is, aangezien de bovenlippen van de deelnemende proefpersonen niet werden beoordeeld door wetenschappers.

Het onderzoek werd verricht doormiddel van een online enquête waarbij de vrouwen zelf de grootte van hun lip-tuberkel moesten bepalen, zo meldt MSNBC News.

Verder bestaat er onder wetenschappers nog steeds discussie over de vraag of er daadwerkelijk een verschil is tussen vaginale orgasmes en clitorale orgasmes.

Foetus

Volgens Brody heeft de tuberkel op de bovenlip geen directe invloed op het orgasme, maar onstaat het bobbeltje op de bovenlip tijdens de ontwikkeling van een foetus door hetzelfde proces als bepaalde hersenfuncties die later van invloed zijn op het orgasme.

De vorm van de tuberkel en de beleving van een orgasme zouden daardoor met elkaar kunnen samenhangen.