AMSTERDAM – Schotse wetenschappers hebben met behulp van een computermodel het uiterlijk van toekomstige kinderen van William en Kate voorspeld.

Het computermodel toont een voorspelling van hoe het nageslacht van het bruidspaar er uit zal zien als baby en jonge volwassene. Er zijn foto's ontwikkeld van zowel een jongen als een meisje.

Vooral de gebogen wenkbrauwen van Kate Middleton en de hoekige kin van Prins William komen prominent naar voren in de simulatie van hun zoon en dochter. Dat meldt het Britse tijdschrift New Scientist.

Uiterlijke eigenschappen

De afbeeldingen zijn gemaakt door onderzoekers van het Perception Lab van de Universiteit van St. Andrews in Schotland. In de compositiefoto’s zijn de gezichten van prins William en Kate Middleton gecombineerd door bijna 200 uiterlijke eigenschappen met elkaar te ‘vermengen’.

Bij de reconstructie van de koninklijke zoon werden de kenmerken van het gezicht van Kate eerst gebruikt om haar virtuele tweelingbroer te creëren. Dit gezicht werd vervolgens gecombineerd met het gezicht van Prins William.

Bij het meisje werd omkeerde proces gehanteerd, waarbij er dus een virtuele tweelingzus van Prins William werd geconstrueerd.

Ontwikkeling

De wetenschappers hebben gekozen voor een compositiefoto van het nageslacht op een leeftijd van 7 maanden en 21 jaar, omdat veel uiterlijke kenmerken in het gezicht in die periode van de ontwikkeling gelijk blijven.

De onderzoekers die de voorspelling van het uiterlijk van de koninklijke kinderen hebben gemaakt, doen normaal gesproken wetenschappelijk onderzoek naar uiterlijke eigenschappen die kinderen en volwassenen aantrekkelijk maken.