DEN HAAG - De eerste man op de maan komt donderdag spreken in Den Haag. De voormalige astronaut spreekt op het symposium Meet the future, Science & Technology Summit in het World Forum.

De inmiddels 80-jarige Armstrong is daar 'mystery guest'. Op het symposium worden bijna vijfduizend bezoekers verwacht, zo liet de organisator woensdag weten.

Het symposium gaat over baanbrekende wetenschap en technologie. Naast het optreden van Armstrong zijn er lezingen van en interviews met onder anderen mede-Apple-oprichter Steve Wozniak, Maxime Verhagen (minister van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie), voormalig Shelltopman Jeroen van der Veer, zwemmer Pieter van den Hoogenband en Sarah Darwin, bioloog en achterachterkleindochter van Charles Darwin.

Het evenement wordt voor de derde keer gehouden en is georganiseerd door het Platform Bèta Techniek dat sinds 2004 bestaat. Sinds die tijd is het aantal bèta’s en technici fundamenteel toegenomen en kiezen steeds meer meisjes voor een bètapakket op de middelbare school.