Mooi gezicht belangrijker dan lichaam in relatie

AUSTIN - Mannen verkiezen in een relatie een mooi gezicht boven een mooi lichaam. Dat blijkt uit onderzoek van de University of Texas. Als het om seks draait zijn de voorkeuren juist omgedraaid en willen mannen liever een vrouw met een goed lichaam.

De onderzoekers lieten 375 mannen en vrouwen foto's zien van het andere geslacht. Bij sommige foto's werd het hoofd afgeplakt, bij andere foto's het gezicht.

Aan de proefpersonen werd gevraagd wat voor relatie ze wilden hebben met de personen op de foto's. Daarna mochten ze de afgeplakte delen zien.

Aantrekkelijkheid

Mannen kozen vaker voor een mooi gezicht bij een langdurige relatie. Bij een onenightstand kozen ze juist vaker voor het lichaam.

Volgens de onderzoekers is er een logische verklaring voor. Het lichaam van een vrouw laat namelijk haar vruchtbaarheid op het moment zien, terwijl het gezicht de reproductieve kansen op lange termijn toont.

Bij vrouwen maakte het niets uit; ze kozen zowel bij een kortstondige flirt als bij een langdurige relatie voor het gezicht. Het onderzoek is deze maand gepubliceerd in Evolution and Human Behavior.

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie