DORDRECHT - Archeologen hebben tijdens de opgravingen op het Gezondheidspark in Dordrecht, die vorige week zijn begonnen, onverwacht veel Romeinse resten gevonden.

Dat heeft de gemeente Dordrecht woensdag bekendgemaakt.

Naast een ijzeren vingerring en een bronzen mantelspeld vonden de archeologen een ijzeren werktuig, bouwmateriaal, zoals dakpannen, en aardewerk, zoals wrijfschalen en amforen. Verder werden drinkbekers en kookpotten gevonden.

De archeologen vonden ook bronzen munten waarvan er een de afbeelding van Faustina, de vrouw van keizer Antoninus Pius droeg.

Bevaarbaar

De munt zou geslagen zijn tussen 141 en 161 na Christus. ''De vondsten wijzen waarschijnlijk op de aanwezigheid van een boerderij uit de tweede helft van de tweede eeuw na Christus'', aldus de gemeente. Van de boerderij zijn vooralsnog geen sporen teruggevonden.

''De vondsten zijn bijzonder omdat ze niet langs de rivier de Merwede zijn gevonden, maar juist langs de rivier de Dubbel. Het ontstaan van de Dubbel was tot nu toe onduidelijk, maar nu weten we zeker dat deze al in de Romeinse tijd aanwezig, bevaarbaar en van belang was'', aldus de gemeente.