'Deel van Newton’s appelboom naar ruimte'

AMSTERDAM – Een deel van de appelboom die Isaac Newton inspireerde tot zijn theorie over zwaartekracht gaat mee op een Amerikaanse ruimtemissie.

Het stuk hout van de beroemde appelboom van Newton wordt door de Britse astronaut Piers Sellers meegenomen aan boord van de Amerikaanse spaceshuttle Atlantis, die waarschijnlijk op 14 mei wordt gelanceerd naar de ruimte.

Sellers heeft het houtmonster in bruikleen gekregen van de Royal Society, de beroemde Britse academie voor wetenschappers. Tijdens de missie gaat er ook een foto van Isaac Newton mee.

Ruimteziek

De astronaut vindt het erg bijzonder om de twee relikwieën naar de ruimte te brengen. “Ik weet zeker dat Isaac Newton het geweldig had gevonden om dit te zien, als hij tenminste niet ruimteziek was geworden”, verklaart Sellers op BBC News.

Isaac Newton is een van de beroemdste wetenschappers uit de geschiedenis, mede omdat hij als eerste een theorie over de zwaartekracht ontwikkelde. Volgens het verhaal kwam Newton op het idee voor de theorie nadat hij een appel zag vallen uit een appelboom in de tuin van zijn moeder.
 

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie