ABERDEEN - Vrouwen met een hoge stem blijken te vallen op mannelijke mannen. Dat blijkt uit Schots onderzoek. Bij vrouwen geeft een hoge stem aan dat het hormoon testosteron minder aanwezig is en meer van het hormoon oestrogeen.

De wetenschappers ontdekten dat een vrouw met veel oestrogeen valt op een mannelijke man, oftewel een man met dikke wenkbrauwen, zware stem en een sterke kaaklijn.
 
Volgens de onderzoekers is dit logisch, omdat de vrouw dan zeker is van nageslacht. Uit een eerdere studie blijkt namelijk dat een man met een zware stem gemiddeld meer kinderen krijgt dan andere mannen.

Invloed

Psycholoog Benedict Jones van de University of Aberdeen denkt dat de aantrekkelijkheid van een vrouw van invloed is op haar mannelijke voorkeuren. "Waarschijnlijk zijn mensen op zoek naar de juiste plek op de 'markt'."

"Jarenlang suggereren mensen dat het onmogelijk is om te begrijpen hoe het werkt met aantrekkelijkheid en schoonheid.", aldus Jones. "Dit onderzoek laat zien dat mensen op verschillende types vallen, maar ook dat het is te begrijpen en zelfs voorspelbaar is."

De resultaten van het onderzoek zijn geplaatst in het wetenschappelijke tijdschrift Behavioral Ecology.