AMSTERDAM - Voor het eerst in Nederland is er een groep in het wild levende wallabies met een jong gespot. Het zou het begin kunnen zijn van een populatie wallabies die in het wild leven. Dat meldt de Zoogdiervereniging dinsdag.

Eerder werden al volwassen wallabies in het wild vernomen, maar tot nu toe zijn er geen jongen gezien.

De groep van vijf zoogdieren met een jong is in Friesland waargenomen. Een jaar of vier geleden zijn deze kangoeroes ontsnapt bij een familie uit Makkinga, meldt Natuurbericht.nl

Boswachter Kees van Son van Staatsbosbeheer ziet al enkele jaren wallabies in het gebied. De gemeente Ooststellingerwerf en Staatsbosbeheer geven aan dat de dieren niet teruggevangen zullen worden, omdat ze geen schade veroorzaken.

Ontsnapt

Al jaren worden wallabies die in het wild in Nederland leven, gemeld. Het gaat hierbij om ontsnapte dieren. In de afgelopen vijf jaar werden op verschillende plekken in Noord-Brabant, Noord-Holland, Gelderland, Overijssel en Groningengen/Friesland wallabies gespot.

De kleine kangoeroes lijken zich hier goed te redden. Ze komen uit de gematigde streken van Australië. Hierdoor is het klimaat in Nederland niet te koud voor de diertjes.