Zondag 26 juni 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Placeholder afbeelding NU.nl

'Zoek geen contact met buitenaardse wezens'

AMSTERDAM – De beroemde wetenschapper Stephen Hawking waarschuwt in een nieuwe televisieserie dat mensen beter niet kunnen zoeken naar buitenaards leven, omdat dat mogelijk een bedreiging vormt voor het leven op aarde.
Door: NU.nl/Dennis Rijnvis

Volgens Stephen Hawking is het niet meer dan logisch dat er ergens in het universum nog andere levensvormen voorkomen.

Hij wijst er op dat er nog honderd miljard sterrenstelsels bestaan met elk honderden miljoenen sterren waar mogelijk buitenaardse wezens zouden kunnen leven.

De Britse natuurkundige doet zijn uitspraken in een nieuwe televisieserie op Discovery Channel, getiteld Into the Universe, zo schrijft de Britse krant The Times.

Hawking roept echter ook op om vooral geen contact te zoeken met aliëns. Hij verwacht dat buitenaardse wezens weinig goeds in de zin zullen hebben als ze de aarde bezoeken.

Columbus

“Als buitenaardsen ons ooit zullen bezoeken, denk ik dat de uitkomst vergelijkbaar zal zijn met het bezoek van Christopher Columbus aan Amerika”, verklaart Hawking. “Dat pakte ook niet echt goed uit voor de oorspronkelijke bewoners van dat land.”

De wetenschapper kan zich levendig voorstellen hoe buitenaardse wezens de aarde zullen plunderen. “We hoeven alleen maar naar onszelf te kijken om te zien hoe intelligent leven zich kan ontwikkelen tot iets dat we niet graag zouden ontmoeten.”

Plunderen

“Ik kan me voorstellen dat buitenaardse wezens in gigantische schepen leven, omdat ze alle hulpbronnen op hun eigen planeet hebben opgebruikt”, aldus Hawking. “Zulke geavanceerde levensvormen hebben zich misschien ontwikkeld tot nomaden die alle planeten die ze kunnen bereiken, zullen veroveren en koloniseren.”

Aanbevolen artikelen