AMSTERDAM – Mannen hebben in tegenstelling tot wat veel mensen denken geen voorkeur voor vrouwenlichamen met benen die buitenproportioneel lang zijn.

Dat blijkt uit een nieuwe studie van Amerikaanse wetenschappers

Onderzoekers van de Universiteit van Californie lieten ruim 1000 mannen een aantal afbeeldingen van vrouwenlichamen in bikini’s beoordelen.

Bij sommige afbeeldingen waren de benen van de vrouwen met behulp van de computer ingekort of uitgerekt. De totale lengte van het lichaam bleef steeds hetzelfde.

Uit het onderzoek bleek dat overgrote merendeel van mannen een vrouw het meest aantrekkelijk vond als haar benen precies de helft van haar totale lichaamslengte in beslag namen, zo meldt de Britse krant The Daily Telegraph.

Verrassing

De resultaten van de studie worden gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift Body Image.

Voor de onderzoekers kwamen de bevindingen als een verrassing, zo schrijven ze in hun onderzoek. Tot nu toe werden lange benen ook in de wetenschap vaak geassocieerd met aantrekkelijkheid.

Fotomodel

De Amerikaanse studie sluit aan op de resultaten van een eerder experiment in Australië, waarbij werd aangetoond dat mannen een gemiddeld vrouwenlichaam vaak verkiezen boven een slank fotomodel.