DEN HAAG - Minister Gerda Verburg (LNV) voelde er donderdag helemaal niets voor, maar een meerderheid van de Tweede Kamer steunde dinsdag het voorstel van CDA en VVD om 100.000 euro uit te trekken voor onderzoek naar de huidige epidemie onder zeehonden.

Het geld is voor wetenschappelijk onderzoek naar de wormenziekte bij zeehonden. De zeehondencrèche in Pieterburen ving afgelopen week 119 zeehonden op, twee keer zoveel als in dezelfde periode vorig jaar.

Het CDA vindt een overheidsbijdrage voor onderzoek verantwoord aangezien het zeehondencentrum ook fungeert als kenniscentrum waar praktijkonderzoek plaatsvindt.

Volgens de minister is er geen reden voor extra onderzoek, aangezien er nog nooit zo veel zeehonden zijn geweest in de Waddenzee.

Opsteker

Lenie 't Hart van de crèche spreekt in een reactie van ''een enorme opsteker''. ''Het geeft aan dat ook de politiek vertrouwen heeft in ons werk en in onze wetenschappers. Dat geeft ons een extra stimulans om ons op alle manieren in te zetten voor de zeehonden'', zei ze.