MEXICO-STAD - Jongeren lopen het meeste risico om besmet te raken met de Mexicaanse Griep. Als ouderen echter besmet zijn, dreigen zij het vaakst aan de ziekte te overlijden.

Dat bleek woensdag uit de meest recente onderzoeksgegevens uit Mexico, die werden gepubliceerd op de website van medisch vakblad the Lancet.

Onderzoekers van het Mexicaanse instituut voor sociale voorzieningen analyseerden de gegevens van bijna 6945 mensen met de Mexicaanse griep. Van hen was 56 procent tussen de tien en 39 jaar oud. Deze leeftijdsgroep komt veel in aanraking met anderen.

Chronische ziekte

Van de 60 tot 69-jarige grieppatiënten heeft 5,7 procent de griepvariant niet overleefd. Van de mensen tussen de 20 en 29 stierf 0.9 procent. Mensen met een chronische ziekte lopen volgens de onderzoekers zes keer meer risico aan de ziekte te overlijden.

De Mexicaanse griep is iets dodelijker dan de seizoensgevoelige griep die jaarlijks om zich heen grijpt. Wereldwijd sterft tussen de 0,2 en 1,23 van de geïnfecteerden aan de Mexicaanse griep terwijl de seizoensgevoelige griep voor 0,1 procent van de zieken dodelijk is.

De Spaanse griep, die in 1918 rondwaarde, eiste 2,5 procent levens, oftewel tientallen miljoenen mensen.

Lees alles over de Mexicaanse Griep op onze bijlage