'Bijna niet-rottende appel ontwikkeld'

AMSTERDAM – Onderzoekers uit Australië hebben een appel ontwikkeld die veel langzamer rot dan normale appels. In de koelkast zou het stuk fruit tot vier maanden goed kunnen blijven.

Dat meldt de Australische krant de Courier Mail.

Het onderzoek werd gedaan door wetenschappers van de overheid in Queensland. De minister Tim Mulherin die gaat over zaken als industrie en visserij is lyrisch over de nieuwe appel, die nu nog RS103-130 heet.

Resistent

“Het mooie is dat je de appel kan kopen, in een fruitschaal kan leggen en dat hij zijn stevigheid, textuur en knapperigheid twee weken behoudt”, aldus Mulherin.

De onderzoekers zijn naar eigen zeggen twintig jaar bezig geweest met het onderzoek. Het rottingproces kan uiteindelijk vertraagd worden omdat de appel resistent is tegen bacteriën die verantwoordelijk zijn voor het rotten van fruit.

Smaak

Na afloop van het onderzoek werd er een smaaktest gedaan. Volgens de minister verliep ook deze test uitstekend: “Uit vijf soorten appels kwam de nieuwe appel als lekkerste naar voren.”

Mulherin is nog op zoek naar een commerciële partner om de nieuwe appel op de markt te brengen.

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie