AMSTERDAM – Zuid-Koreaanse wetenschappers beweren pootafdrukken te hebben ontdekt van een babydinosaurus die slechts tien centimeter groot was.

De sporen van het prehistorische diertje zijn slechts zijn 1,27 centimeter en 1.57 centimeter lang. Daarmee zijn het de kleinste pootafdrukken van een dinosauriër die ooit zijn gevonden.

Wetenschappers van de Chinju National University of Education stuitten vorig jaar op de sporen bij een bouwproject op het Zuid-Koreaanse eiland Changseon.

Baby

Hun onderzoek wijst er op dat de pootafdrukken 110 tot 125 miljoen jaar oud zijn en waarschijnlijk werden achtergelaten door een babydinosaurus van de groep theropoda. Dat meldt het Britse tijdschrift New Scientist.

Het diertje was vermoedelijk slechts 10 centimeter groot. Maar in de buurt van de ‘babysporen’ werden ook pootafdrukken gevonden van onder meer een Velociraptor en een Dromaeosaurus.

Ei

De onderzoekers vermoeden dat de babydinosaurus op de vlucht was voor die dieren. 

“Hij rende weg om zich verstoppen”. zo verklaart hoofdonderzoeker Kyung Soo Kim. “En dat was waarschijnlijk vlak nadat hij uit zijn ei kroop.”