BOLZANO - De slepende juridische strijd om het vindersloon voor de wereldberoemde ijsmummie Ötzi krijgt een vervolg. Nadat vorige week een akkoord was gemeld over het bedrag dat zou worden uitgekeerd, repte de advocaat van de vinders maandag over nieuwe strubbelingen.

Het paar Helmut en Erika Simon uit Neurenberg ontdekte het vijfduizend jaar oude lijk in september 1991 in smeltend ijs op de grens van de Italiaanse en Oostenrijkse Alpen. Helmut stierf in 2004 door een ongeval in de bergen.

De Simons streden jarenlang voor erkenning als vinderspaar. De twee partijen leken het er vorige week over eens te zijn geworden dat de autoriteiten van de Italiaanse regio Zuid-Tirol 150.000 euro aan de familie Simon zouden uitkeren.

De advocaat van de familie Simon, Georg Rudolph, liet maandag echter weten dat de juridische strijd met de autoriteiten in Zuid-Tirol wordt voortgezet.

Volgens Rudolph is nog niet genoeg duidelijkheid verschaft over het uit te keren bedrag. De advocaat wil daarom verder onderhandelen met de autoriteiten in de Noord-Italiaanse regio.