Vrijdag 27 mei 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Placeholder afbeelding NU.nl

Stephen Hawking met spoed naar ziekenhuis

CAMBRIDGE - De wereldberoemde Britse natuurkundige en kosmoloog Stephen Hawking (67) is met spoed opgenomen in het ziekenhuis.
Door ANP

Dat maakte de universiteit van Cambridge maandag bekend, meldden Britse media.

Hawking, die toegepaste wiskunde doceert aan de universiteit van Cambridge, is ''erg ziek''. Hij is opgenomen in het Addenbrooke ziekenhuis in Cambridge, waar een ambulance hem in allerijl naartoe bracht.

Infectie

Volgens een woordvoerster van de universiteit zal Hawking in ieder geval de nacht doorbrengen in het ziekenhuis. Hij kampt mogelijk met een infectie in zijn borststreek.

Door een zeldzame spierziekte zit de wetenschapper sinds zijn 21e in een rolstoel. Hij is tegenwoordig vrijwel compleet verlamd en kan alleen spreken via een computer.

Longontsteking

Hawking was al enkele weken ziek en werd in het verleden al eens behandeld voor een longontsteking.

Zijn gezondheidstoestand verslechterde nadat hij afgelopen weekeinde was teruggekeerd van een reis naar de Verenigde Staten.

Autoriteit

Stephen Hawking geldt internationaal al decennia als een autoriteit op het gebied van kosmologie, zwarte gaten en zwaartekracht.

Hij kreeg in 1988 wereldwijde erkenning met de publicatie van zijn boek A Brief History of Time. Dat gaat over de oorsprong van het heelal.

Aanbevolen artikelen