
Oude stad opgegraven in Peru
De ruïne werd gevonden in de buurt van Chiclayo, een kustplaats aan de Stille Oceaan in het noorden van Peru. De stenen resten strekken zich uit over vijf kilometer.
Waarschijnlijk werd de oude stad bewoond door de Wari, een stam die tussen de zevende en de twaalfde eeuw heerste in de Andes, zo meldt BBC News.
In de ruïne zijn sporen gevonden van menselijke offers, die waarschijnlijk vanaf speciaal daarvoor bestemde plaatsen van een klif werden gegooid. Ook troffen de archeologen keramiek en kleding aan bij de opgraving.
De oude stad vormt mogelijk de verbinding tussen de Wari-cultuur en de cultuur van de Moche, een oude stam die in de zevende eeuw na Christus verdween.
De Moche bouwden hun onderkomen meestal in het noorden van Peru. Maar er was nog niet eerder bewijs gevonden voor Wari-steden in dat gebied. De Wari gebruikten vooral het zuiden van het huidige Peru als hun uitvalsbasis.
Volgens onderzoeksleider Cesar Soriano is de ruïne dan ook de 'missing link' tussen de twee culturen. "Het verklaart hoe de Wari-stam de cultuur heeft voortgezet nadat de Moche uitstierven."