AMSTERDAM - Er is een kleine mogelijkheid dat de mammoet terugkomt op aarde, aldus wetenschappers van de universiteit van Pennsylvania. Zij hebben een uitgebreid onderzoek gedaan naar het DNA van het al 10.000 jaar uitgestorven dier.

Hieruit blijkt dat het DNA van het uitgestorven dier voor 99,4 procent overeenkomt met de nu nog levende olifant, zo meldt de Britse krant de Daily Mail.

Mengen

"In theorie kunnen we op een dag met deze data het DNA van een mammoet mengen met dat van een olifant, zodat er een mammoet ontstaat", aldus Stephan Schuster die leiding gaf aan het onderzoek.

Niet iedereen deelt echter deze mening. "Dat we weten hoe een DNA-code van iets eruit ziet, betekent nog niet dat we dan ook uitgestorven dieren terug kunnen halen", aldus Michael Bunce, het hoofd van een DNA-laboratorium in Australie.

Gedetailleerd

Het onderzoek is uitgevoerd door het DNA te gebruiken van mammoeten die respectievelijk 20.000 en 60.000 jaar begraven zijn geweest in ijs. Het is voor het eerst dat er een gedetailleerde omschrijving is gemaakt van het DNA van de mammoet. De studie kan onderzoekers helpen bij onderzoeken naar evolutie en uitsterving.