SEOUL - Wetenschappers in Zuid-Korea hebben de eerste hond gekloond voor de commerciële markt. De puppy's van een overleden viervoeter werden dinsdag gepresenteerd in de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul.

De Amerikaanse Bernann McKinney hoestte 50.000 dollar (ongeveer 32.000 euro) op voor de vijf identieke kopieën van haar pitbullterriër Booger.

Oor

Wetenschappers aan de Nationale Universiteit van Seoul wisten een aantal embryo's te fabriceren uit een bewaard stukje oor van de terriër dat al twee jaar ingevroren was.

De embryo's werden daarna in twee surrogaatmoederhonden geïmplanteerd. Drie maanden later waren de puppyklonen een feit.

Wetenschappers

Een van de betrokken wetenschappers was professor Lee Byeong-chun, die ook deel uitmaakte van het team dat in 2005 's werelds allereerste hondenkloon Snuppy afleverde.

Hoewel de klonen van Booger dus niet de eerste 'gekopieerde' honden zijn, is dit het eerste commerciële succes. Het bedrijf dat de terriër kloonde heeft al aangegeven volgend jaar tot wel driehonderd nieuwe opdrachten te kunnen aannemen.