MELBOURNE - Wetenschappers van een universiteit in Melbourne in Australië hebben het DNA van de uitgestorven Tasmaanse tijger bij het embryo van een muis ingebracht.

Onderzoekster Marilyn Renfree zei dinsdag tegen de Australische zender ABC dat het werk zou kunnen leiden tot het klonen van de Tasmaanse tijger.

Ze voegde er aan toe dat er nog een hele lange weg moet worden gegaan voordat het zover is. Andrew Pask van de universiteit van Melbourne zei dat voor het eerst DNA van een uitgestorven diersoort is gebruikt "om een functionele respons in een ander levend organisme te veroorzaken".

Genen

Uit het onderzoek zou blijken dat een van de genen van de Tasmaanse tijger gelijk is aan het gen van de muis voor het ontwikkelen van kraakbeen en bot.

Buidelwolf

De Tasmaanse tijger (Thylacinus Cynocephalus) was een vleesetend buideldier, die ook wel buidelwolf werd genoemd. De Tasmaanse tijger zou 2000 jaar geleden zijn uitgestorven op het vaste land van Australië.

Op het eiland Tasmanië wist het dier zich te handhaven tot het begin van de vorige eeuw. De laatste Tasmaanse tijger zou in 1936 in gevangenschap zijn gestorven.