AMSTERDAM - In het Sapo National Park van Liberia hebben wetenschappers beelden gemaakt van een zeldzaam nijlpaardsoort, waarvan gedacht werd dat het mogelijk uitgestorven zou zijn.

Door twee burgeroorlogen was het leefgebied van de 'dwergnijlpaard' compleet geruïneerd. Britse wetenschappers van het Zoological Society in Londen melden maandag dat zij beelden van het nijlpaard in het natuurpark hebben vastgelegd.

De wetenschappers zijn verrukt met de beelden van de kleine nijlpaardsoort, officieel Pygmy Hippopotamus genaamd. "Toch zijn we erg bezorgd over het voorbestaan van dit zeldzame soort. Door stroperij en het ontginnen van hun leefgebied loopt de populatie hard terug", zegt wetenschapper Ben Collen tegenover persbureau Reuters, die beschikken over meer beeldmateriaal van het nijlpaard.

Populair

De Pygmy Hippopotamus, familie van de veelvoorkomende nijlpaard en de walvis, is een schuw diersoort dat zich terugtrekt in de donkere bossen van West-Afrika. De dwergnijlpaard is extreem populair bij jagers, die het voorzien hebben op bushmeat.

Pygmy Hippopotamus