BOGOTA - Vrouwen steken meer energie in het versieren van een potentiële partner dan mannen. Dat blijkt uit een donderdag gepubliceerde studie van een groep biologen van de Universiteit Javeriana in Bogota.

Het onderzoek mat het aantal kilocalorieën dat vrouwen en mannen verliezen tijdens onder meer flirten en de kunst van het hof maken, zoals zich mooi kleden, zich opmaken, iemand uitnodigen of met iemand een gesprekje voeren.

De onderzoekers stelden bijvoorbeeld vast dat vrouwen met veroveringsplannen 95 kilocalorieën per minuut verliezen door zich mooi aan te kleden, tegenover 79 bij mannen. Maar als het om uitnodigen gaat raken de heren meer kilocalorieën kwijt dan de dames: 95 tegenover 37 kilocalorieën per minuut.

Egypte

Personen uit zeventien landen hebben aan het onderzoek meegewerkt, waaronder Egypte, de Verenigde Staten en Frankrijk. De resultaten uit al die landen leken erg op elkaar, aldus een van de biologen.

Zij vergeleken mensen die verliefd gedrag vertoonden of van plan waren iemand anders te veroveren met mensen die geen intenties hadden op dit gebied.