GENEVE - Bijna zeshonderd vrijwilligers hebben zich zaterdag naakt laten fotograferen bij een smeltende gletsjer hoog in de Alpen. Greenpeace had de wereldberoemde naaktfotograaf Spencer Tunick toestemming gegeven voor het maken van de foto's aan de voet van de Aletsch gletsjer.

NUVIDEO##http://www1.nu.tv/home/video/show/4552 De gletsjer prijkt op de Unesco-lijst van werelderfgoederen prijkt. Met het opmerkelijke project wilde Tunick aandacht vragen voor de effecten van de wereldwijde klimaatveranderingen.

Volgens Greenpeace en de fotograaf is het menselijk lichaam even kwetsbaar en fragiel als een smeltende Alpen-gletsjer. Het enorme bergijsveld krimpt jaarlijks met honderd meter.

Campagne

Het is de bedoeling dat Greenpeace van de mooiste foto's billboards maakt die binnenkort een grootschalige klimaatcampagne gaan ondersteunen.

De temperatuur tijdens de fotosessie lag iets boven het vriespunt. Volgens fotograaf Tunick deerde dit zijn modellen echter niet.

Tulpen

De Amerikaanse beeldend kunstenaar is wereldberoemd voor zijn opmerkelijk composities met naakte mensen. Eerder maakte hij soortgelijke foto's op onder meer het Grand Central Station in New York en in een tulpenveld in Noord-Holland.

Zijn record ligt op 18.000 naakte mensen, die hij begin dit jaar in Mexico-Stad fotografeerde.