De 68-jarige Joyce Meijer uit Bovenkarspel is er kapot van. Op 16 februari verloor ze de trouwring van haar man, die in augustus 2014 overleed.

De ring was een belangrijke herinnering aan haar grote liefde. "Ik had aan hem beloofd die ring altijd te dragen."

Joyce verloor de ring op die bewuste dinsdag vermoedelijk tussen 14.00 en 15.30 uur in Grootebroek. Ze had boodschappen gedaan bij de DekaMarkt aan de Inlaat in het dorp en is de ring daar kwijtgeraakt, toen ze haar handschoenen uitdeed.

"Ik heb hem al die tijd gedragen en ineens was 'ie zoek. Ik had aan hem beloofd die ring altijd te dragen ", vertelt een geëmotioneerde Joyce.

Ze trouwde op 12 juni 1960 met haar man, dus de ring is al bijna 46 jaar oud. Ze wil dan ook niets liever dan de ring weer om haar vinger schuiven.

Paniek

Haar zoon Richard deed daarom een oproep op Facebook. "We hebben eerst thuis gezocht en uiteindelijk slaat de paniek toe", vertelt hij. "We hebben ook haar route nagelopen en overal gezocht."

Dat leverde geen resultaat op. Hij benadrukt hoe belangrijk het is dat zijn moeder de ring terugkrijgt. "Ze is een stukje van zichzelf kwijt."

Juweliers

Richard is al bij diverse juweliers langsgegaan om te vragen of iemand de ring daar heeft geprobeerd te verpatsen. Dat leverde vooralsnog niets op.

De gouden ring heeft in het midden een witgouden rand. In de ring staan twee data: de dag van de bruiloft, 12-06-1970, en de verlovingsdatum 25-12-19768.