De muziek in de nieuwe commercial voor de iPhone 6s is opgenomen in een schuurtje in Hoorn. Technologiebedrijf Apple heeft namelijk gekozen voor een nummer van niemand minder dan de Noord-Hollandse band Beans & Fatback.

Afgelopen weekend hoorde bandlid Onno Smit dat hun nummer Sally The Shape is gekozen als tune bij de nieuwe commercial, schrijft Metro.

"We hadden vrijdagavond nog gespeeld en ik werd zaterdagochtend wakker gemaakt door mijn vrouw", vertelt Smit. "Het gaat door, zei ze."

Hoewel de band in Nederland niet heel bekend is, timmert ze in de Verenigde Staten flink in de weg. Zo staat een nummer van de band onder een belangrijke scène in de populaire serie Suits. "En niet zo lang geleden kreeg ik een mailtje met de mededeling dat Backstabber, een ander liedje van ons, onder de trailer van Hail, Caesar! zit."

Samenwerking

Volgens Smit is de Amerikaanse aandacht een gevolg van de samenwerking tussen hun Nederlandse uitgever en een heel grote Amerikaanse uitgever. "Die levert muziek voor heel alle televisieseries, commercials, de hele hatseflats."

Bovendien vinden veel Amerikanen de muziek van Beans & Fatback heel Amerikaans klinken. "Gek genoeg wordt dat soort muziek minder vaak in Amerika zelf gemaakt."