De tentoonstelling Haar is vandaag in Utrecht geopend met een ode aan de 70-jarige sterkapper Christiaan Houtenbos uit Bovenkarspel. Hij kwam ooit per ongeluk in het 'glamourhoekje' terecht.

"In de eerste twee, drie weken stond ik in de coulissen bij Charlie Carson. Ik had geen flauw idee wie dat was", zegt Christiaan hierover. 

Zijn carrière begon zo'n zestig jaar geleden in de kapperszaak van zijn vader, in het dorp waar zijn moeder nog steeds woont. Daar kostte een knipbeurt nog een kwartje en scheren vijf cent. Bij Christiaan kost dat een bedrag ergens in de duizenden euro's. 

Sterrenstatus

Christiaan reist om de wereld om de sterren der aarde te knippen, maar hij komt nog steeds graag in zijn oude dorp. "Nu doe ik een kort bezoekje, maar af en toe gaan we samen eten met m'n moeders vriendinnetjes. Die zijn allemaal in de 90. Lekker een beetje kletsen met z'n allen, dat is wel grappig af en toe." 

Deze week gaat dat helaas niet meer lukken. "Het ziet er naar uit dat ik morgenochtend toch weer terug naar New York ga," zegt Christiaan.