De hoofdverdachte van de moord op bloemenman Rolf Langenberg uit Beets is zondagavond in zijn woning in Wogmeer overleden. De 54-jarige John S. was ernstig ziek en mocht van de raadkamer van de Amsterdamse rechtbank naar huis om te sterven.

S. moest zich tijdens zijn schorsing aan een aantal afspraken houden.

Hij kreeg enkelband om en mocht niet in de buurt komen van mede-verdachte Nancy V. en nabestaanden van de vermoorde bloemenman.

Eind 2015 werd bij John S. kanker geconstateerd. Zijn gezondheid ging snel achteruit. Dinsdagavond 9 februari mocht S. vanuit de Bijlmerbajes naar huis om daar zijn laatste dagen door te brengen.

Spoorloos

John S. wordt ervan verdacht in september 2014 bloemenman Rolf Langenberg uit Beets te hebben vermoord. De 69-jarige Langenberg verdween spoorloos. Na enkele weken werden DNA en botfragmenten van de bloemenman gevonden op zijn erf. Hij is vermoedelijk doodgeschoten en daarna verbrand in een grote, zelfgebouwde oven die op terrein stond.

De bloemenman en verdachte S. waren goede bekenden van elkaar. Samen met zijn toenmalige vriendin Nancy V. woonde S. op het terrein van Langenberg.

Volgens het Openbaar Ministerie is er nog steeds een zaak nu S. is overleden. Zijn ex-partner Nancy V. is mede-verdachte. Zij wordt ervan verdacht te hebben geholpen bij het wegruimen van het lichaam van de bloemenman.