De politie is op zoek naar de dader(s) van brandstichting bij een sportcentrum en een auto in Hoogwoud. De zaken lijken met elkaar te maken te hebben. 

In het tv-programma Opsporing Verzocht werden dinsdagavond beelden van bewakingscamera's rond de autobrand getoond.

In maart en september van vorig jaar was het sportcentrum De Weyver het doelwit van brandstichting. In november was een auto, die bij de woning van de eigenaar van het centrum aan de Koningspade stond, aan de beurt. 

Op de bewakingsbeelden is te zien dat op de avond van de autobrand een auto tussen 2.00 uur en 2.30 uur maar liefst veertien keer langs het huis van de eigenaar rijdt. Daarna is te zien hoe een verdachte door de tuin loopt, brand sticht en weg rent.

Verdachte

Een auto met gedoofde lichten, vermoedelijk een Renault Megane Sedan, lijkt achter de verdachte aan te rijden. Vermoed wordt dat deze auto de verdachte heeft opgepikt. De auto is een opvallend model met een kofferbak en op de zijkant iets wat lijkt op een stootstreep.

De politie is op zoek naar een voetganger die rond 2.25 uur aan de overkant van de straat liep. Kort daarna kwam er een fietser langs, die vermoedelijk langs de auto met de gedoofde lichten is gereden. Met tips kun je bellen naar 0800-6070.