Op het plein van basisschool De Hussel is vandaag een herdenkingsboompje geplant voor het overleden jongetje Maurycy (4). Dat gebeurde in het bijzijn van zijn ouders.

Het beste vriendje van het vierjarige jongetje uit Grootebroek wijdde het boompje officieel in. Hij plakte een herdenkingshartje op het bankje rondom de boom.

"Hartverwarmend", noemt Maurycy's oom Vincent Pover het initiatief. "Als hij dit op de een of andere manier kan meekrijgen, zal hij wel denken: 'Dat heb ik toch goed voor elkaar gekregen', zoveel belangstelling is er." 

Het jongetje kwam op oudjaarsdag noodlottig ten val van een speeltoestel in een partycentrum in Grootebroek. Hij raakte in een coma en overleed een week later. John de Haan nam het initiatief om een boompje te planten voor Maurycy. 

Herdenkingsboom in Grootebroek
Herdenkingsboom in Grootebroek

Groeien

"Het idee is dat de boom blijvend is en groeit. Straks komt de boom over het bankje heen, dan kun je er goed zitten en denken aan Maurycy", vertelt hij. "Wij als familie zullen hier regelmatig te vinden zijn om aan hem te denken", verzekert oom Vincent.

De familie is sinds het verlies van hun zoon ten einde raad. De ouders van het jongetje slikken kalmeringsmiddelen en ook voor Vincent lijkt het alleen maar moeilijker te worden. "Het dreunt nog heel erg na, dat zal ook nog wel heel lang duren."