In Zwaag zijn inbrekers actief die op geraffineerde wijze huizen markeren om zo te achterhalen of de bewoners van de betreffende woningen langere tijd afwezig zijn.

Dat meldt de politie Hoorn op Facebook. De alarmbellen gingen rinkelen toen de politie op zondag 31 januari in de vroege ochtend werd opgeroepen voor een poging tot inbraak in een hoekwoning aan de Kieftentuin. 

Daar aangekomen zagen ze dat iemand een zwarte gipsplaatsschroef tussen de voordeur en het kozijn had geduwd. Omdat zowel de bewoonster als de politie de indruk hadden dat het om een markering ging, besloten ze ook naastgelegen woningen te controleren. Daar werd niets gevonden.  

Glasgerinkel

De politie beloofde vaker in de buurt te surveilleren en de bewoonster van het gemarkeerde huis vroeg haar buren of ze een extra oogje in het zeil wilden houden. Met resultaat, want gisteravond rond 22.25 hoorde een buurman glasgerinkel bij zijn buurvrouw.

Toen hij een kijkje ging nemen, zag hij drie mensen wegvluchten. Omdat het donker was, heeft hij geen goed signalement van de daders.