Om steun bij collega-werklozen te zoeken heeft Mike Leurs (46) de Facebookpagina Westfries Werklozen Collectief opgericht.

Mike Leurs (46) uit De Goorn is al meer dan een jaar werkloos. Hij probeert inmiddels iets voor zichzelf te beginnen, want het eindeloos solliciteren levert niets op. Daarom richtte hij een speciale Facebookpagina op. 

Op Facebook kunnen werklozen elkaar tips geven, op banen wijzen en soms een ondersteunde schouder bieden. De meeste weten hun dagen wel te vullen met vrijwilligerswerk, maar ze zien hun banksaldo wel langzaam omlaag gaan. Velen vrezen ook hun huis in de verkoop te moeten doen.

Bijeenkomsten

Het is de bedoeling is dat de leden van het Westfries Werklozen Collectief elke maand een keer bij elkaar komen. "Nieuwe leden zijn trouwens van harte welkom", aldus oprichter Mike Leurs uit De Goorn. Sommigen van de werklozen zijn al eerder bij elkaar gekomen in een café.

"Om elkaar te leren kennen, maar vooral om ervaringen uit te wisselen", zegt Rob Warnaar uit Ursem. "Ik ben sinds 2013 werkloos en ik heb mij helemaal blauw gesolliciteerd", aldus Selma Meents uit Hoorn. "Je wordt gewoon niet aangenomen omdat je ouder bent", meent de 59-jarige Joke Visser uit Noord-Scharwoude.

Bekijk de video: 

West-Friese werklozen zoeken steun bij elkaar
West-Friese werklozen zoeken steun bij elkaar