Vandalen hebben afgelopen vrijdag een kwajongensstreek uitgehaald bij basisschool De Piramide in Andijk. 'Grappenmakers' hebben daar bij tientallen fietsen die net buiten de schoolhekken stonden geparkeerd, het ventiel gestolen.

Die actie is bij adjunct-directeur Mieke Prenen in het verkeerde keelgat geschoten.

Volgens haar is bij zeker dertig fietsen van haar leerlingen een ventiel uit het wiel gehaald. De meeste ventielen zijn niet gestolen, maar zijn her en der in het gras of in de struiken gegooid, vertelt ze. "Maar je komt er toch niet achter welk ventiel bij welke fiets hoort."

De gebeurtenis had best veel impact op de kinderen, zegt Prenen. "Ze kwamen er achter toen de school uit was. Ze kwamen weer terug naar binnen gelopen en waren echt verbaasd, boos en verdrietig. En voor de ouders was het een strop."

Gelukkig konden alle leerlingen vrijdagmiddag toch thuiskomen. Velen zijn gaan lopen en sommige kinderen zijn door hun ouders van school opgehaald. Voor De Piramide is de kous nog niet helemaal af. De school hoopt er nog achter te komen wie de daders zijn en vraagt mensen die iets hebben gezien contact met de politie op te nemen.