Yvonne Smit uit Midwoud is papegaaienliefhebber. Ze heeft er vier in huis en die hoeven niet opgesloten in een kooi te zitten. Ze gaat zelfs met de papegaaien boodschappen doen bij de plaatselijke supermarkt.

Volgens Yvonne worden de papegaaien daar veel gelukkiger van. "Meer mensen zouden de dieren los in huis moeten laten lopen en af en toe mee op pad moeten nemen", vindt de Midwoudse. Ze heeft ook nog een hond, een kat en een konijn. Dat gaat allemaal prima samen. Het enige nadeel van de vrije vogels is dat Yvonne er regelmatig met de stofzuiger en de dweil achteraan moet om het huis schoon te houden.

Oud-vogelasielbeheerster Lucia Heijselaar kan haar verhaal helemaal bevestigen. Samen met Yvonne gaat ze een Facebookpagina opzetten: 'Walking with parrots'. De bedoeling is om dit voorjaar wandelingen met papegaaien en hun baasjes te organiseren in de duinen bij Bergen en Schoorl.

Supermarktchef Brouwer van de Spar in Midwoud keek eerst raar op toen de papegaaien zijn winkel binnenkwamen. Maar hij heeft er geen problemen mee, en de meeste klanten vinden het leuk.

Bekijk de video:

Midwoudse doet boodschappen samen met haar papegaaien
Midwoudse doet boodschappen samen met haar papegaaien