Oudste drieling ter wereld viert 87e verjaardag in Enkhuizen

Hennie van Veen uit Enkhuizen viert vandaag haar 87e verjaardag. En ze is niet de enige, want ook haar zus Leida en broer Jan bereiken die leeftijd. Daarmee zijn ze de oudste levende drieling ter wereld.

Samen worden de drie Noord-Hollanders uit Enkhuizen, Hoorn (Leida) en De Rijp (Jan) vandaag maar liefst 261 jaar oud. 

In haar met visite gevulde woonkamer vertelt de kwieke bejaarde dat ze hun verjaardagen vroeger altijd samen vierden. Totdat ze rond hun twintigste gingen trouwen: toen was het met kinderen en al niet meer mogelijk om met z'n allen op één moment bij elkaar te komen. 

Vergeetachtig

Broer Jan wordt door haar liefdevol omschreven als een 'eigenwijze man die doet waar 'ie zelf zin in heeft'. Met haar zus heeft ze meer contact, maar Leida is 'wel wat vergeetachtig', merkt Hennie op. Hun tachtigste verjaardag hebben ze trouwens wel samen gevierd. Dat gebeurde in De Rijp. Een speciaal moment waarop dan ook een mooie foto is gemaakt van de feestvarkens.

Precies zeven jaar later hoort ze van de verslaggever dat zij samen met broer Jan en zus Leida officieel de oudste levende drieling ter wereld kan worden. Die titel is nog niet geclaimd bij het Guinness Book of Records en ligt dus voor het oprapen. Met een glimlach op het gezicht vertelt ze dat er een goede kans is dat de familie eens gaat bellen.

Lees meer over:
Tip de redactie