Theatercollectief De Vrouwen van Wanten hebben de Cultuurprijs Roosendaal gewonnen. Dat maakte wethouder Toine Theunis vrijdagavond bekend tijdens de online uitreiking in theater De Kring.

Naast De Vrouwen van Wanten waren ook stichting Heerl'k en de kunstenaars van de expositie TONG IV genomineerd. Wethouder Theunis gaf aan erg enthousiast te zijn over de genomineerden. Volgens hem vormen zij een brede afspiegeling van de vele culturele activiteiten die in Roosendaal en omgeving plaatsvinden.

De jury zei erg onder de indruk te zijn van "de manier waarop De Vrouwen van Wanten hun voorstelling rondom Dodenherdenking wisten om te zetten in een coronaproof versie".

Dit jaar werd ook voor het eerst een oeuvreprijs uitgereikt. De jury reikte deze uit aan de 99-jarige kunstenaar Wim Schütz. "Met alles wat hij tot nu toe, in zijn bijna honderdjarige leven, aan de kunstwereld heeft gegeven, verdient hij een oeuvreprijs", aldus de jury.

Na het bekendmaken van de winnaar van de oeuvreprijs onthulde juryvoorzitter Ben Cartens dat de prijs vanaf nu de Wim Schütz-prijs zal heten.