Op vakantiepark WaterWeelde in Moerdijk mogen geen honderden arbeidsmigranten wonen. Het gemeentebestuur wijst een verzoek om 450 tot 600 mensen te huisvesten op het resort af.

Volgens het college van burgemeester en wethouders staat het aantal arbeidsmigranten niet in verhouding met de omvang van Moerdijk, waar 1.095 mensen wonen.

Ook is het college geen voorstander om recreatie en huisvesting van arbeidsmigranten te combineren op WaterWeelde. "De verwachting is namelijk de belangstelling voor het recreatieve gedeelte zal afnemen waardoor verpaupering op de loer ligt", aldus het college.

Het gemeentebestuur adviseert de eigenaar van WaterWeelde om eventueel met een nieuw voorstel te komen waarbij het vakantiepark een nieuwe bestemming krijgt. De recreatiefunctie maakt dan plaats voor een functie waarbij arbeidsmigranten op het resort kunnen verblijven. Wel dient het aantal bewoners dan beperkt te blijven.

Het college meldt dat een aantal van bijvoorbeeld 150 mensen bespreekbaar is. "Maar ook dan moet er een goed verhaal onder liggen waaruit blijkt dat de arbeidsmigranten goede huisvesting en voldoende faciliteiten krijgen." Ook vindt het college het belangrijk dat de initiatiefnemer zijn plannen bespreekt met de inwoners van het dorp Moerdijk.

Het gemeentebestuur is bewust terughoudend met het huisvesten van arbeidsmigranten op vakantieparken. "Het recreatieve aspect komt gauw in de verdrukking." Het college ziet liever geschikte locaties in de buurt van een industrieterrein en nabij het dorp.