De gemeente Etten-Leur gaat 53 eikenbomen kappen op de Liesbosweg tussen de Schoonhout en de Lage Vaartkant, vanwege de overlast die de bomen veroorzaken. Er komen dertig bomen voor in de plaats.

Geparkeerde auto's aan de weg worden in de zomermaanden bedolven onder honingdauw, een plakkerig vocht dat door bladluizen wordt geproduceerd.

Bladluizen leven graag in eikenbomen. Daarnaast is deze boomsoort populair bij de eikenprocessierups. Deze dieren laten brandharen achter die jeuk, bultjes en oogklachten veroorzaken.

Op de Liesbosweg komen dertig nieuwe bomen terug. Het gaat dan om platanen. Die trekken geen bladluizen en eikenprocessierupsen aan en veroorzaken daarom niet tot nauwelijks overlast.

De huidige eiken staan in kleine vakken tussen de parkeerplaatsen en het fietspad. De dertig nieuwe bomen komen terug in grotere plantvakken, zodat ze meer kans krijgen om te groeien. Op de grond komt een struikklimop.

De vervanging van de bomen maakt onderdeel uit van de onderhoudswerkzaamheden aan de Liesbosweg. De gemeente neemt ook nog verkeersremmende maatregelen zodat weggebruikers zich beter houden aan de maximumsnelheid van 50 kilometer per uur. De werkzaamheden starten komend voorjaar.