De Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant is akkoord met het doorgaan van de Woensdrechtse Wielerzomer. De wielercompetitie zal komende zaterdag starten in Ossendrecht.

De wielerwedstrijden zullen elke zaterdag in augustus en de eerste twee zaterdagen van september plaatsvinden, steeds in een andere kern van de gemeente Woensdrecht.

De organisatie, die bestaat uit de wielercomités in Hoogerheide en Huijbergen, de gemeente en de Veiligheidsregio hebben afspraken gemaakt over de competitie. Vanwege het reisadvies zijn Belgische deelnemers uitgesloten van de competitie. De renners dienen zich voor en na de wedstrijden aan alle coronamaatregelen te houden. Verder zijn de afgebakende parkoersen uitgezet aan de randen van de dorpen. Bij de start- en finishlijn kan geen publiek staan.

De organisatie zal bijhouden hoeveel mensen er langs de kant staan. Wethouder Hans de Waal zegt dat er na elke wedstrijd een evaluatie volgt. "We kunnen dan besluiten om volgende rondes op aangepaste wijze door te laten gaan. Bij excessen, escalaties of aangescherpte coronamaatregelen kan ook worden besloten om volgende wedstrijden te annuleren."