De politie heeft maandagochtend een 22-jarige man gearresteerd tijdens een snelheidscontrole op de A16 bij Zevenbergschen Hoek. De Hagenaar bleek in een gestolen auto te rijden.

Agenten werden rond 7.15 uur op de A16 ingehaald door een automobilist. De politie startte een snelheidsmeting, waaruit bleek dat de auto 140 kilometer per uur reed, waar 100 kilometer per uur toegestaan was. De bestuurder werd op een parkeerplaats bij een tankstation gecontroleerd.

De automobilist uit Den Haag kreeg twee bekeuringen, omdat hij ook geen autogordel droeg. Na controle van de autogegevens bleek dat de auto uit Nieuw-Vennep kwam. Ook zagen agenten een kapotte ruit en glas op de achterbank.

De man kon volgens de politie niet goed uitleggen waarom hij in de auto reed en waarom de ruit kapot was. De agenten vermoedden dat de auto gestolen was. De wijkagent in Nieuw-Vennep ging langs het adres van de eigenaar van de auto en al snel werd duidelijk dat het voertuig inderdaad gestolen was.

De Hagenaar werd aangehouden en voor verhoor naar een politiebureau gebracht. Hij zit nog vast en de auto is in beslag genomen.