Burgemeester Han van Midden van Roosendaal heeft woensdagmiddag een Roosenspeld uitgereikt aan René Hermans uit Wouw. De overhandiging vond plaats op de Kasteelweide in Wouw, waar de burgemeester een rondleiding kreeg van Hermans.

De Roosenspeld is een eerbewijs voor goede ambassadeurs van de gemeente Roosendaal. Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten dat Hermans in dat plaatje past.

Hermans richtte in 1982 bij het 750-jarig bestaan van Wouw de Heemkundekring "De Vierschaer" op, waarvoor hij nog altijd actief is. Daarnaast heeft hij, samen met collega bestuursleden en vele vrijwilligers, archeologisch onderzoek verricht naar het Kasteel van Wouw.

"Mede door zijn inspanningen zijn de contouren van het kasteel van Wouw zichtbaar gemaakt en kwam er ook een boek over het Kasteel van Wouw", aldus het college. Hermans is secretaris van de Stichting Het Kasteel van Wouw en medeauteur van het boek.

Daarnaast is Hermans al vijftig jaar secretaris van de Avondwandeldriedaagse en hij heeft zich nog op tal van andere manieren belangeloos ingezet voor de samenleving. In 1996 kreeg Hermans voor al zijn maatschappelijke verdiensten al een koninklijke onderscheiding uitgereikt.