De gemeente Roosendaal gaat ruimte bieden voor tiny houses in het project Stadsoever. Op een terrein tussen het Innovitapark en de Industriestraat komt ruimte voor tien van dit soort huisjes van maximaal 50 vierkante meter.

Rondom de tiny houses komt veel groen en er komt een centrale ontmoetingsplek met werkruimte. De nieuwe bewoners krijgen veel vrijheid om hun woonplek vorm te geven.

Wel mogen de tiny houses er slechts tijdelijk staan. De gemeente doet een experiment voor alternatieve bouwwijzen met een creatief en zelfvoorzienend karakter. Vooralsnog blijven de huizen staan tot 2027. Wat er daarna mee gaat gebeuren, is nog niet duidelijk.

De huizen worden gebouwd op zogenaamde poeren, wat ervoor zorgt dat ze niet verankerd worden met de grond. Verder worden de woningen op een lichte wijze aangesloten aan de nutsvoorzieningen en aan eventuele internetkabels. Er komen een paar punten op het terrein voor stroom en water en vanuit daar worden kabels naar de huizen gelegd.

Wethouder Toine Theunis: "De wens voor nieuwe woonvormen en alternatieve bouwwijzen ligt er al langer. Dat wordt nu werkelijkheid met Tiny Oevers Vlietpark. Er komt een duurzame plek voor innovatieve woonideeën, waar veel ruimte is voor nieuwe creatieve bouwwijzen. Een fantastische ontwikkeling."

Maandag 22 juni is er een informatieavond op locatie en op 23 juni is er een online informatiebijeenkomst. Via de website van Stadsoevers kunnen geïnteresseerden zich daarvoor tot en met 18 juni aanmelden. Inschrijven voor een plek op Tiny Oevers Vlietpark kan tot en met woensdag 1 juli. Uiterlijk 15 juli wordt bekend wie de toekomstige bewoners worden.