Bijna negentienhonderd zelfstandige ondernemers op de Brabantse Wal hebben een aanvraag ingediend voor financiële hulp vanwege de coronacrisis, zo heeft de gemeente Bergen op Zoom zaterdag bekendgemaakt.

Een maand geleden lag het aantal aanvragen van de zogenaamde Tozo-regeling (Tijdelijke Overbrugging voor Zelfstandige Ondernemers) met zeventienhonderd nog iets lager.

Ondernemers uit de gemeente Steenbergen, Woensdrecht en Bergen op Zoom die in financiële problemen zijn gekomen door de gevolgen van de coronacrisis kunnen sinds half maart een aanvraag indienen bij de Intergemeentelijke Sociale Dienst (ISD) Brabantse Wal.

Voor gehuwden gaat het om een bijdrage van maximaal 1.500 euro en voor alleenstaanden om 1.050 euro. Al 1.506 ondernemers hebben inmiddels een bedrag op hun rekening gestort gekregen.

Voortaan wordt ook gekeken naar het inkomen van de partner om te beoordelen of de financiële hulp noodzakelijk is. Wanneer een ondernemer vanwege de financiële situatie geen weken kan wachten op een uitkering, kan een spoedbehandeling worden aangevraagd.

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog.