Het college van burgemeester en wethouders van Bergen op Zoom ziet geen belemmeringen om de winkeltijden in de binnenstad te verruimen. Dat laat burgemeester Frank Petter donderdag weten als reactie op een voorstel van de VVD.

Daarmee lijkt de weg vrij om ondernemers de mogelijkheid te bieden ook op zon- en feestdagen hun winkel te openen van 8.00 tot 22.00 uur.

Op dit moment mogen ondernemers op zon- en feestdagen open van 8.00 tot 18.00 uur, maar daar moet volgens de VVD-fractie verandering in komen. "De uitbraak van het coronavirus en de genomen maatregelen hebben verstrekkende gevolgen voor iedereen in onze gemeente en zeker ook voor de ondernemers. Winkels kunnen door de genomen maatregelen niet meer onbeperkt klanten binnenlaten wat onder meer vraagt om gedoseerd toelaten van klanten."

De huidige winkeltijdenwet stamt uit 2013, maar volgens de VVD waren de omstandigheden toen fundamenteel anders dan nu. "Ondernemers hoefden nog geen rekening te houden met het gelimiteerd binnen laten en het op 1,5 meter afstand houden van hun klandizie. Deze nieuwe werkelijkheid kunnen we niet zomaar ombuigen. Wel kunnen we als gemeente flexibeler omgaan met de speelruimte om te handelen binnen deze nieuwe werkelijkheid."

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog.