Woningcorporatie Stadlander in Bergen op Zoom heeft vorig jaar 4 miljoen euro meer uitgegeven dan dat er binnenkwam, zo blijkt uit het jaarverslag. Stadlander is ondanks de cijfers tevreden over het jaar 2019.

Er zijn volgens Stadlander behoorlijk wat stappen gezet om bijvoorbeeld de klimaatdoelen van 2050 te behalen. "Onze ambitie is om onze woningen over dertig jaar CO2-neutraal te hebben. Daarvoor pakken we de komende dertig jaar gemiddeld vierhonderd woningen grondig aan. In 2019 hebben we hiervoor de eerste stappen gezet."

De woningcorporatie heeft vorig jaar 185 nieuwe woningen opgeleverd, 90 woningen gesloopt en 44 woningen gerenoveerd. In totaal gaf de woningcorporatie 132 miljoen euro uit en kwam 128 miljoen euro binnen via de verhuur en verkoop van woningen.

Ondanks het negatieve verschil van 4 miljoen euro gaat het volgens de woningcorporatie niet slecht. Vorig jaar was een positief resultaat van 153 miljoen euro te zien. "Het grootste deel van dit resultaat wordt veroorzaakt doordat onze woningen op papier veel meer waard zijn geworden. De woningmarkt bloeide in 2019 flink op en dus zouden we ook meer geld krijgen als we onze woningen zouden verkopen."

De huurders zijn over het algemeen tevreden met de dienstverlening van Stadlander. De woningcorporatie werd beoordeeld met een 7,8. Dat is een half punt hoger dan in het begin van 2019.